NU VREI SA DAI CASA IN PLATA? POTI SA NEGOCIEZI CU BANCA!

Avocat dare in plata. Decalex
DAREA IN PLATA DUPA EXECUTAREA SILITA
26 mai, 2016
avocat dare in plata. Contestatie dare in plata
BANCA CONTESTA CEREREA DE DARE IN PLATA. CUM MA POT APARA?
21 iunie, 2016
Negocierea cu banca a contractului de creditare

Negocierea cu banca a contractului de creditare

Ca urmare a numeroaselor solicitari ale clientilor nostri cu privire la posibilitatea de a negocia mai intai contractul de credit, inainte de a da casa in plata, ne-am gandit sa scriem acest articol pentru a veni in sprijinul celor care doresc reducerea ratelor de credit, precum si anularea unor clauze abuzive inserate in contract.

In situatia in care ratele au crescut foarte mult si nu mai aveti posibilitatea de a le sustine, dar totusi nu doriti sa apelati la prevederile legii de dare in plata, o negociere prealabila cu Banca in ce priveste  valoarea ratelor de credit, ar fi preferabila in situatia in care  doriti sa va pastrati locuinta.

Etapele negocierii

Primul pas in negocierea cu banca a conditiilor de creditare consta in analiza contractului de creditare si a anexelor. Aceasta etapa ne va clarifica exact care este situatia . In general, contractul de credit, fiind un contract standard, cuprinde clauze, drepturi si obligatii, atent inserate de departamentul juridic al bancii, clauze ce nu pot fi descifrate de ochii consumatorului ci necesita cunostintele specializate ale unui jurist.

Urmatorul pas presupune sa stabilim impreuna, in functie de situatia concreta a fiecarui contract de creditare, ce doreste consumatorul sa obtina prin negocierea cu banca, si care este valuarea ratei la care se paote ajunge raportat la situatia faptica.

Negocierea contractelor de credit cu Banca va avea loc prin intermediul procedurii medierii, consumatorul fiind asistat de catre un avocat.

In acest sens, se redacteaza invitatia la mediere si se va trimite catre Banca. Invitatia la mediere va cuprinde pe larg situatia dumneavoastra ce va pune in imposibilitatea de a achita in mod complet si la timp ratele de credit, precizand, totodata, faptul ca in cazul in care Banca nu va da curs acestor negocieri, vom trece la procedura darii in plata a imobilului ipotecat.

In cazul in care Banca isi va exprima pozitia cu privire la invitatia la mediere, in sensul ca va accepta solicitarea noastra in legatura cu negocierea ratelor de credit, veti fi asistat de avocat care va prezenta situatia dumneavoastra intr-un mod cat mai convingator pentru Banca, astfel incat sa se ajunga la reducerea ratelor de credit, precum si la anularea unor clauze din contractul de credit, dat fiind caracterul lor abuziv.

In situatia in care Banca nu va da curs invitatiei noastre la mediere, vom incepe demersurile pentru procedura darii in plata, prin redactarea notificarii de dare in plata si convocarea Bancii la notar, in vederea incheierii actului de transfer al proprietatii.

Precizam faptul ca o negociere cu Banca, inainte de darea imobilului in plata, este preferabila atunci cand doriti doar reducerea ratelor de credit, avand in vedere situatia financiara in care va aflati, fara insa a stinge datoria prin darea in plata a imobilului ipotecat.

 

Biroul nostru are deja inregistrate cateva victorii in negocierea cu banca a contractelor de creditare si va stam la dispozitie cu orice intrebare ati avea!

Nu ezitati sa ne contactati la: la office@decalex.ro sau 031.107.75.50

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *