PASI PENTRU INSCRIEREA IN REGISTRUL NATIONAL AL PARTICIPANTILOR LA PIATA AGRO DE ENERGIE

Amenda de rovinieta va creste cu pana la 66%
25 septembrie, 2013
IMPORTUL SI INREGISTRAREA DISPOZITIVELOR MEDICALE
16 aprilie, 2015

Ordinul ANRE 1/2015 aduce modificari importante In domeniul energetic. Cea mai importanta schimbare pe care o face este constituirea Registrului national al participantilor la piata agro de energie.

Participanții la piața angro de energie au obligația să se înregistreze în instituit la ANRE. organul de stat care detine cotrolul asupra lui. Participantul trebuie să prezinte în scris ANRE confirmarea deținerii unui cod de identificare unic obținut ca urmare a înregistrării în registrul național instituit în alt stat membru al Uniunii Europene sau a unui cod ACER, anterior efectuării unei tranzacţii pe piaţa angro de energie din România care trebuie raportată ACER. Data limita pentru raportare este 7 octombrie 2015, cu excepția contractelor nestandardizate, a căror raportare se va aplica începând cu data 7 aprilie 2016.

Pentru participantii inscrisi la ANRE, aceasta institutie intermediaza inscrierea lor in în Registrul european centralizat al participanţilor la piaţa de energie, instituit la ACER.

Pentru a inscrie un participant la piata agro energetica, acesta trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte printre care sa transmita cererea de inregistrare impreuna cu o declaratie pe propria raspundere. Aceste documentele sunt analizate de ANRE si daca sunt indeplinite conditiile vor fi validate. Notificarea privind statutusul inregistrarii in Registru se face pe cale electronica.

 

Pentru consultanta specializata privind intocmirea dosarului de obtinere a statutului de Participant la piata agro energetica ne puteti contacta prin intermediul formularului de contact.

 

Cristiana Deca

Legal Advisor

www.decalex.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *