MEDIEREA CONFLICTELOR DE MUNCA. MEDIERE HARTUIRE LA LOCUL DE MUNCA

Mediere inselaciune. mediator drept penal
MEDIERE INSELACIUNE. MEDIATOR DREPT PENAL
15 iunie, 2016
hartuire la lcoul de munca. medaitor cristian deca

hartuire la lcoul de munca. medaitor cristian deca

Medierea conflictelor de munca ca metoda alternativa de solutionare a conflictelor este folosita cu success in sfera relatiilor din interiorul companiilor. Dialogul intre angajati si angajatori cu privire la nemultumirile dintre ei functioneaza foarte bine in cadrul relaxat al medierii.

In cadrul medierii conflictelor de munca, acesta poate viza diverse aspecte, cum ar fi:  nerespectarea contractului de munca, nerespectarea programului de lucru iar din ce in ce mai des se contureaza o noua subcategorie a acestor conflicte care vizeaza hartuirea la locul de munca.

Hartuirea la locul de munca este formate din mai multe aspecte: hartuirea morala, hartuirea sexuala sau hartuirea fizica.

Cea mai des intalnita este hartuirea morala, fiind atat de comuna in randul angajatilor, de cele mai multe ori acestia nici nu o recunosc.

Cum recunoasteti daca sunteti hartuit de angajator?

Suntem in situatia unei hartuiri daca angajatorul sau un reprezentant al acestuia intreprinde orice tipuri de actiuni avand ca unic scop victimizarea, umilirea, subminarea sau amenintarea persoanei hartuite. Aceste actiuni se individualizeaza insa prin, agresiuni verbale si fizice directe, discreditarea activitatii salariatului, izolarea sociala a acestuia etc.

Daca va aflati intr-una din aceste situatii si puteti dovedi existenta cu orice mijloace de proba ( inscrisuri, inregistrari, martori, mailuri, discutii) puteti solicita despagubiri angajatorului.

Mediere hartuire la locul de munca

Primul pas pentru a rezolva un astfel de conflict este sa luati legatura cu un mediator.  Mediatorul in cadrul procedurii de mediere cu angajatorul, va notifica pe acesta depsre participarea la mediere. In cadrul sedintei de mediere se vor discuta despre pretentiile celor doua parti si se va ajunge la un accord ce multumeste ambele parti.

„Medierea poate fi initiata atat de angajator cat si de angajat. De asemenea angajatorul are obligatia de lua toate masurile necesare de prevenire a unor astfel de situatii” spune Cristian Deca mediator in cadrul Decalex.

Pentru a intra in legatura cu un mediator specializat in medierea conflictelor de munca, ne puteti contacta la office@decalex.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *