Despagubiri CEDO pentru conditiile din inchisoare!

despagubiri carnet CEC
Avocat despagubiri CEC
Despagubiri carnete CEC de economii. Care e valoarea unui CEC din 1980, 1990?
11 iulie, 2016
Avocat Biroul de Credite. Decalex 031.107.75.50
AM DAT IN PLATA SI AM FOST INSCRIS DE BANCA IN BIROUL DE CREDITE
19 iulie, 2016
despagubiri pentru conditiile din penitenciar

despagubiri pentru conditiile din penitenciar

Conditiile din penitenciare. Despagubiri la CEDO pentru conditiile din inchisoare

Mai multe persoane aflate in penitenciarele de pe teritoriul Romaniei protesteaza importirva conditiilor din penitenciare.

Pe langa protestele pe care acestia le intrerpind pentru a atrage atentia autoritatilor asupra conditiilor din inchisori si penitenciare, inculpatii pot cere despagubiri.

Romania a pierdut aproximativ toate procesele la CEDO care au avut ca obiect conditiile de detentie din inchisori. In anul 2015 in cazul Oprea si altii vs Romania Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca statul roman trebuie sa acorde cu titlu de daune morale nu mai putin de 161.700 euro

CEDO ameninta chiar cu o hotarare pilot care ar putea costa Romania aproximativ 80 de milioane de lei

Normele europene impun penitenciarelor sa ofere fiecarui detinut intre 4 si 6 metri patrati de spatiu, in functie de regimul de detentie.

In cazul fostului deputat Mihail Boldea despagubirire acordate la CEDO s-au ridicat la 170.000 euro.

Daune morale conditii inchisoare

Daunele morale pot fi solicitate de orice persoana aflata in penitenciarele din Romania.

Inclusiv ICCJ a acordat daune morale pentru conditiile de detentie. Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarât ca se impune acordarea de daune morale pentru prejudiciul moral produs unei persoane aflate in stare de detentie, ca urmare a incalcarii de catre Administratia Penitenciarului Bucuresti Jilava a normelor minime obligatorii privind conditiile de cazare a persoanelor private de libertate, in sensul nerespectarii conditiilor privind pastrarea bunurilor si a obiectelor personale, respectiv a amenajarii grupului sanitar si a conditiilor de folosire a articolelor de toaleta pentru mentinerea igienei, in speta, existenta faptei ilicite a Administratiei Penitenciarului Jilava fiind constatata in procedura contestatiei reglementata de Legea nr. 275/2006, finalizata printr-o sentinta penala, definitiva.

Inalta Curte a mai precizat ca nu exista criterii legale de cuantificare a prejudiciului moral, “cuantumul daunelor morale stabilindu-se, prin apreciere, ca urmare a aplicarii de catre instanta de judecata a criteriilor referitoare la consecintele negative suferite de cel in cauza, in plan fizic si psihic, importanta valorilor lezate, masura in care au fost lezate aceste valori, intensitatea cu care au fost percepute consecintele vatamarii, aceste criterii fiind subordonate conotatiei aprecierii rezonabile, pe o baza echitabila, corespunzatoare prejudiciului real si efectiv produs”.

Pentru cei ce doresc sa obtina despagubiri la CEDO pentru conditiile din penitenciare punem la dispozitie formularul de mai jos pentru a intra in legatura cu noi.

Contact blog decalex.ro

Daca ai nevoie de informatii sau vrei sa ne pui o intrebare, completeaza formularul de mai jos, trimite-l catre noi si iti vom raspunde in cel mult 30 de minute.
  • Fisierul atasat trebuie sa aiba o dimensiune maxima de 64MB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *