Despagubiri carnete CEC de economii. Care e valoarea unui CEC din 1980, 1990?

Legea darii in plata. Avocat 0311077550
LEGEA DARII IN PLATA. CE SPUN BANCILE DESPRE DAREA IN PLATA
13 iunie, 2016
despagubiri pentru conditiile din penitenciar
Despagubiri CEDO pentru conditiile din inchisoare!
12 iulie, 2016
despagubiri carnet CEC
Avocat despagubiri CEC

despagubiri carnet CEC Avocat despagubiri CEC

Care e valoarea unui CEC din 1980, 1990?

In luna martie a acestui an legiuitorul a reglementat in mod exact despagubirea persoanelor care au avut carnete de CEC-uri pentru autoturisme DACIA. Astfel cei care aveau depusi aproximativ 70.000 lei atunci vor lua acum aproximativ 20.000 lei.

Insa pentru cei care detin carnete de CEC-uri de economii, livrete de economii acestia sunt indreptatiti sa isi recupereze sumele de bani doar in instanta prin introducerea unui proces. CEDO a statuat faptul ca statul roman este obligat sa despagubeasca titluarii acestor livrete. Fie ca vorbim despre carnete CEC sau depozite la BRD.

Cea mai importanta modificare adusa de noua ordonanta prevede ca despagubirile se acorda atat pentru depozitele  C.E.C cat si pentru depozitele B.R.D.  Este pentru prima data cand se precizeaza ca despagubirile se acorda si pentru depozitele B.R.D.

Care este valoarea unui CEC de 5000 de lei din 1985? Suma se acutalizeaza cu rata inflatiei si cu dobanda.

Care este valoarea unui CEC de 7000 lei din 1998? Suma se acutalizeaza cu rata inflatiei si cu dobanda.

Care este valoarea unui CEC de  9000 lei din 1995?  Suma se acutalizeaza cu rata inflatiei si cu dobanda.

Cum se calculeaza valoarea sumelor depozitate la CEC sau BRD?

“a) pentru persoanele care au depus sume de bani la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. inainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsa intre data de 1 ianuarie 1990 pana la data de 31 decembrie 2013;

b) pentru persoanele care au depus sume de bani la C.E.C.- S.A. dupa data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsa intre data efectuarii depunerii pana la data de 31 decembrie 2013.”

In legislatia anterioara suma prevazuta pentru despagubirile CEC  era de 20000 lei.

Pentru cei interesati in recuperarea acestor depozite, biroul nostru de avocatura va pune la dispozitie specialistii nostrii. Contactati-ne  la adresa de e-mail: office@decalex.ro 

Pentru a va recupera banii, va rugam sa completati formularul si veti fi contactat pentru semanrea contractului de reprezentare in instanta pentru a recupera economiile de la CEC.

 

La sectiunea Mesaj va rugam sa completati care e valoarea CEC-ului

Contact blog decalex.ro

Daca ai nevoie de informatii sau vrei sa ne pui o intrebare, completeaza formularul de mai jos, trimite-l catre noi si iti vom raspunde in cel mult 30 de minute.
  • Fisierul atasat trebuie sa aiba o dimensiune maxima de 64MB.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *