AM DAT IN PLATA SI AM FOST INSCRIS DE BANCA IN BIROUL DE CREDITE

despagubiri pentru conditiile din penitenciar
Despagubiri CEDO pentru conditiile din inchisoare!
12 iulie, 2016
CUM DAU IN PLATA? CONDITII PENTRU DAREA IN PLATA
22 iulie, 2016
Avocat Biroul de Credite. Decalex 031.107.75.50

Avocat Biroul de Credite. Decalex 031.107.75.50

CUM SCAP DE BIROU DE CREDITE?

La o analiza minutioasa pe care am facut-o legii de dare in plata am observat ca aceasta nu prevede niciun fel de consecinta asupra viitorului consumatorului. Conform legii, dupa  procedura de dare in plata consumatorul apare ca eliberat de datorii fiind din nou eligibil pentru creditare. Orice fel de datorie veche se sterge in baza darii in plata.

Am intalnit cateva situatii particulare in procedura de dare in plata legata de amenintarea bancilor cu inscrierea consumatorului in Biroul de Credite ca rau platnic. Institutiile de creditare ne pun astfel in situatia de a declansa un nou val de procese impotriva lor, datorita notificarilor pe care le trimit consumatorilor care apeleaza la darea in plata. Mai exact bancile ii notifica cum ca au fost inscrisi in Biroul de Creditare ca rau-platnici si ca nu vor mai putea sa acceseze credite bancare.

Pentru a afla daca ati fost sau nu  inscris la Biroul de Credit, în temeiul dreptului de acces la date prevazut de Legea 677/2001, trebuie sa adresati în scris catre Biroul de Credit o cerere care sa contina datele dvs. de identificare (nume, adresa, cod numeric personal), sa fie datata şi semnata olograf (scanata daca se trimite prin e-mail). Puteti trimite aceasta cerere  fie prin posta fie pe e-mail. Raportul de credit emis de aceasta institutie cu privire la situatia consumatorului are in vedere ultimii 4 ani de la momentul inregistrarii solicitarii.

In aceasta situatia consumatorii pot da in judecata banca pentru stergerea din Biroul de Credite, inscrierea lor acolo fiind facuta in mod netemeinic si ilegal. Fiind o discriminare a utilizatorilor de dare in plata fata de ceilalti consumatori care au scapat de datorii.

Practic dovedim in instanta ca bancile s-au folosit de amenintarea cu Biroul de Credite pentru a stopa folosirea darii de in plata de catre consumatori.

Conform legii “prin discriminare se intelege orice deosebire, excludere, restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, nationalitate, etnie, limba, religie, categorie sociala, convingeri, sex, orientare sexuala, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV, apartenenta la o categorie defavorizata, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrangerea, inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii, in conditii de egalitate, a drepturilor omului si a libertatilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, in domeniul politic, economic, social si cultural sau in orice alte domenii ale vietii publice.”

Sunt discriminatorii, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajeaza anumite persoane, pe baza criteriilor prevazute mai sus fata de alte persoane.

Pe langa scoaterea din Biroul de Credite ca rau platnic prin intermediul instantelor se pot obtine si daune pentru prejudiciile create.

Pentru a va radia din Biroul de Credite ca rau-platnic ne puteti contacta la office@decalex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *