LEGEA DARII IN PLATA. CE SPUN BANCILE DESPRE DAREA IN PLATA

Avocat dare in plata
10 motive pentru care ai nevoie de un avocat in procedura de dare in plata
8 iunie, 2016
despagubiri carnet CEC
Avocat despagubiri CEC
Despagubiri carnete CEC de economii. Care e valoarea unui CEC din 1980, 1990?
11 iulie, 2016
Legea darii in plata. Avocat 0311077550

Legea darii in plata. Avocat 0311077550

Legea darii in plata. Ce spun Bancile despre darea in plata

Legea darii in plata a impartit piata creditelor din Romania in doua tabere, debitor si banci. Desi pana la ora actuala sunt doar 4000 de cereri de dare in plata, potentialul este imens. Mai mult decat atat, in situatia aceasta bancile se simt amenintate de consumatorii care pot apela la legea darii in plata si nascocesc tot felul de mdolaitati de ai induce in eroare pe acestia. Va vom prezenta mai jos cateva dintre aceste practici pentru a sti cum sa le evitati.

Trimit raspuns la notificare ca aceasta nu indeplineste conditiile cerute de legea darii in plata

Conditiile ce trebuie indeplinite de notificare, trebuie intrunite cumulativ, dar nerespectarea lor de catre consumator este sanctionata cu nulitatea relativa, ceea ce insemana ca debitorii au posibilitatea de a complini lipsurile, adica de a le acoperi intr-un anumit termen.

Desi legea darii in plata nu vorbeste despre nulitatea relativa sau absoluta, conform normelor de interpretare tehnico-legislative suntem in prezenta nulitatii relative intrucat in general acolo unde leguitorul vrea sa sanctioneze cu nulitatea absoluta, foloseste termenul exact de „nulitate absoluta”, iar atunci cand foloseste doar termenul simplu de „nulitate” suntem in prezenta nulitatii relative.

Contesta in instanta notificarea de dare in plata

In instanta avocatii nostri cand formuleaza apararile nu trebuie decat sa faca dovada ca sunt indeplinite conditiile cerute de legea darii in plata, pentru a se respinge contestatia.

Cum demonstram ca indeplinim conditiile pentru legea darii in plata?

Conditiile pot fi demonstrate prin depunerea inscrisurilor doveditoare aferente notificarii.

Acestea sunt :

-contractul de creditare

-contractul de ipoteca

-procesul-verbal de licitatie publica si actul de adjudecare pentru imobilele executate deja silit, la momentul itnerarii in vigoare a prevederilor din legea darii in plata

-copie carte de identitate

-dovada faptului ca nu a savarsit infractiuni in legatura cu creditul, dovada care se paote face fie prin cazier judiciar, fie prin declaratie pe propia raspudnere autentificata de avocat.

Nu vreau sa dau imobilul, pot negocia cu banca?

Da! Aceasta solutie este viabila pentru cei care nu doresc sa piarda imobilul pentru care au platit rate atatia ani. Avocatii nsotri participa alturi de aceasta categorie de clienti la negocieri cu banca, astfel incat consumatorul sa beneficieze de cea mai buna solutie de continuare a creditului.

Pentru detalii despre legea darii in plata si notificarea bancii pe legea darii in plata ne puteti contacta la 031.107.75.50 sau office@decalex.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *