RETROCEDARI IMOBILE PRELUATE ABUZIV. AVOCAT RETROCEDARI.

Avocat notificare dare in plata
NOTIFICAREA DE DARE IN PLATA. MODEL NOTIFICARE DARE IN PLATA
30 mai, 2016
Noua lege a achizitiilor publice. Modificari
NOUA LEGE A ACHIZITIILOR PUBLICE. CELE MAI IMPORTANTE MODIFICARI
31 mai, 2016
Retrocedari. Dosare retrocedari. Lege retrocedari

Retrocedari. Dosare retrocedari. Lege retrocedari

RETROCEDARI IMOBILE PRELUATE ABUZIV. AVOCAT RETROCEDARI. NOUTATI RETROCEDARI. DOSARE RETROCEDARI

Problema retrocedarii de imobile preluate abuziv de catre stat este inca de actualitate. Actuala lege ce reglementeaza retrocedarile, Legea 165/2013  este extrem de controversata si a fost atacata in repetata randuri la Curtea Constitutionala. Chiar avocatii nostri specializati in retrocedari au reusit de curand sa ridice problem de neconstitutionalitate intr-un dosar de retrocedari aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Saptamana aceasta legea retrocedarilor a fost modificata din nou, as aca va prezentam mai jos cele mai importante schimbari :

Astfel, terenurile preluate de la Agenţia Domeniilor care nu au făcut obiectul punerii în posesie revin, după caz, în domeniul public al statului şi sunt supuse regimului general al retrocedării terenurilor către foştii proprietari.

Termenul pana la care Agenţia Domeniilor Statului publică pe pagina sa de internet şi transmite Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor lista imobilelor din Fondul national s-a modificat de la 1 mai 2015 la 1 august 2016.

Desi termenul pana la care Comisia Naţională va face publică valoarea fiecărui imobil din Fondul national a fost initial stability la 1 ianuarie 2015 acesta a fost prelungit pana la data de 1 octombrie 2016.

In situatia imobilelor pentru care nu exista documente care sa demosntreze clar suprafata ce trebuie despagubita,  evaluarea se face prin aplicarea valorii minime pentru zona sau categoria de imobil prevazuta de grila notariala aplicabila pentru localitatea respectiva.

A fost definita si procedura in cazul dosarelor ce conţin decizii emise în executarea unor hotărâri judecătoreşti prin care instanţele s-au pronunţat definitiv asupra calităţii de persoane îndreptăţite la măsuri compensatorii, astfel in aceste dosare Comisia Naţională emite direct decizia de compensare prin numărul de puncta.

Incepand de acum se soluţionează cu prioritate :

– dosarele în care Secretariatul Comisiei Naţionale a solicitat documente suplimentare care sa demonstreze dreptul la despagubiri

-dosarele in care exista hotarari definitive privind dreptul la despagubiri

Constituie contraventie savarsirea de catre un membru al comisiei locale sau judeţene, de a împiedica în orice mod sau de a întârzia nejustificat reconstituirea sau constituirea, după caz, a dreptului de proprietate ori eliberarea titlului de proprietate către persoanele îndreptăţite.

Cauti un avocat specializat in retrocedari? Contacteaza-ne la 0311077550 sau office@decalex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *