Contract de outsorcing. Avantaje fiscale

1200_1200_preserve
Noua procedura de dizolvare a societatilor
14 iulie, 2015
Fotolia_57325018_Subscription_Monthly_XL
Noutati fiscale. Avocat fiscal. Consultanta drept fiscal
23 iulie, 2015

Cum profiti de avantajele fiscale ale outsorcing-ului

 

La nivel economic majoritatea firmelor romanesti se lovesc de problema lichiditatilor. Astfel ca au la dispozitie doua variante : fie isi cresc veniturile, fie isi scad cheltuielile.

Scaderea cheltuielior reprezinta, din punct de vedere fiscal, cea mai avantajoasa varianta pentru companie. Pe langa economia de capital. se mai reduc si costurile cu taxele platite catre bugetele de stat.

O varianta optima este outsorcing-ul. El reprezinta externalizarea catre o terta companie in baza unui acord de colaborare, a anumitor servicii din compania dumneavoastra.

Principalul motiv pentru care firmele externalizeaza o parte din serviciile pe care le au se datoreaza faptului ca este foarte rentabil din punct de vedere al costurilor.

Sa luam drept exemplu externalizarea serviciilor de secretariat. In baza acordului de colaborare firma de secretariat se ocupa de toate sarcinile stabilite de comun acrod pentru compania dumneavaostra. Ceea ce inseamna ca ati redus costurile cu salariul unui angajat impreuna cu taxele platite la bugetele de stat. De asemenea costurile reprezentate de plata contractului de externalizare sunt deductibile in totalitate. Se poate observa o diminuare a cheltuielilor companiei cu aproximativ 20%.

Nu este indicat sa externalizati prin acest tip de servicii functiile de baza din compania dumneavoastra. Intrucat scopul ousorcing-ului este sa ajuta compania dumneavoastra sa exceleze in piata de servicii/ produse in care activeaza prin delegarea sarcinilor ce nu sunt vitale.

Pentru ca parteneriatul sa fie rentabil pentru ambele parti acesta trebuie sa aiba la baza un contract solid, corect intocmit, in care se specifica cu claritate urmatoarele aspecte:

1.Posibilitatea celor doua parti de a incheia contractul

2.Posibilitatea celor doua parti de a solicita modificari

3.Modalitatea de transfer a tehnologiei in situatia incetarii colaborarii

5.Clauzele privind protectia datelor personale

4.Drepturile de acces la sisteme si instrumente.

  1. Clauze ce reglementeaza calitatea serviciilor oferite.

 

Pentru consultanta de specialitate privind implicatiile contractului de outsorcing va rugam sa ne contactati prin intermediul formularului de contact.

 

Cristiana Deca

Consilier Juridic

Decalex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *