Comertul cu ridicata si comertul cu amanuntul interzise in acelasi spatiu

A.N.A.F mai presus de lege!
8 mai, 2015
CUM RECUPERAM SUMELE PLATITE IN PLUS LA STAT?
15 mai, 2015

Potrivit prevederilor legale activitatile de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi suprafata de vanzare din cadrul unei unitati comerciale se pedepsesc cu amenda de la 10.000.000 lei la 30.000.000 lei.

Legea considera ca spatiu de vanzare suprafata destinata accesului consumatorilor pentru achizitionarea produsului si circulatiei personalului angajat pentru derularea activitatii.

 

Care este diferenta intre comertul cu amantului si comertul cu ridicata?

Comertul cu ridicata de gros este activitatea desfasurata de comerciantii care cumpara produse in cantitati mari in scopul revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi, inclusiv activitatea de intermediere.

Comertul cu amanuntul/de detail este activitatea desfasurata de comerciantii care vand produse direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora.

Pentru a stabili ce tip de comert opereaza, agentul economic trebuie sa introduca in mod obligatoriu in actul constitutiv optiunea pentru unul dintre cele doua tipuri de comert.

 

*Va informam ca acest articol are caracter informativ si nu reprezinta consultanta.

Inainte de a implementa in activitatea curenta informatiile din aceasta prezentare va recomandam sa solicitati opinia unui specialist din cadrul Decalex.

 

 

Cristiana Deca

Consilier juridic

0742297538

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *