CAMPANIILE PROMOTIONALE AU NEVOIE DE NOI AVIZE

REGULI PRIVIND COMERTUL CU DISCOUNT
2 aprilie, 2015
Avocat comercial. Reguli pentru importul lemnului si produselor de lemn
2 iunie, 2015

Modificarile aparute in legislatia romana privind campaniile promotionale, afecteaza toti agentii comercial.

Potrivit Ordonantei de urgenta nr 92/2014 orice  societate care desfasora o campanie promotionala de promovare a bunurilor sau serviciilor trebuie sa detina un aviz de la Oficiul National al Jocurilor de Noroc

 Astfel orice eveniment organizat sub forma campaniilor promotionale de stimulare a vanzarilor prin preturi reduse, vanzari cu prima, loterii publicitare, profesionistul este obligat sa functioneze in conformitate cu OUG 77/2009.

 Companiile care functioneaza  cu nerespectarea noilor cerinte imperative privind detinerea avizului mentionat mai sus, au obligatia ca in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a art. I-V din OUG nr. 92/2014 (adica pana la data de 14 aprilie 2015),  trebuie notifice ONJN pentru obtinerea avizului.

 Sanctiunea prevazuta pentru nerespectarea noilor prevederi legislative constituie contraventie si este sanctionata cu amenda de la 20.000 RON- la 40.000 RON.

„Conform ultimelor statistici 80% din companiile din Romania folosesc discount-uri pentru as atrage clientela. Tocmai din acest motiv trebuie sa intelegem importanta acestei modifcari legislative, intrucat ea afecteaza fiecare comerciant indiferent de piata de produse in care activeaza”.

Decalex va ofera consultanta specializata in obtinerea avizelor necesare pentru desfasurarea in legalitate a campaniilor promotionale. Pentru mai multe informatii va rugam sa utilizati formularul de contact.

Cristiana Deca

Legal Advisor

www.decalex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *