Avocat timbrul de mediu. Procese recuperare timbrul de mediu.

CURTEA DE JUSTITIE A UNIUNII EUROPENE A DECIS: PREVEDERI ILEGALE IN LEGEA TIMBRULUI DE MEDIU
16 octombrie, 2014
SENTINTA ADMISA IN CAZUL TIMBRULUI DE MEDIU PENTRU AUTOVEHICULE
12 decembrie, 2014

Asa cum v-am tinut la curent pana in prezent, va informam ca, intr-un dosar Curtea de Apel Constanta a sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene in privinta timbrului de mediu.

In concret, Curtea de la Constanta va adresa urmatoarea intrebare Curtii de la Luxemburg: ”Se opune art. 110 din TFUE la stabilirea, conform art. 4 lit. a din OUG nr. 9/2013, a obligatiei de a plati timbrul de mediu pentru autovehiculele de ocazie provenite din spatiul comunitar cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui autovehicul de catre primul proprietar din Romania si atribuirea unui certificat de inmatriculare si a numarului de inmatriculare?”

Mai pe intelesul tuturor, se intreaba daca este compatibila cu legislatia europeana instituirea unei taxe speciale auto la momentul introducerii in parcul auto national al Romaniei a unui autovehicul inmatriculat anterior pe teritoriul oricarui alt stat membru al Uniunii Europene.

Reamintim ca, potrivit art. 267 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene, sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene in aceasta privinta este obligatorie deoarece solicitarea a fost formulata in recurs si are o legatura indisolubila cu fondul cauzei.

Totodata, va informam ca la nivelul Curtii de Apel Constanta se afla mai multe dosare in pronuntare asupra aceleiasi probleme de drept: sesizarea CJUE in privinta timbrului de mediu.

 

Sursa: www.juridice.ro

 

www.decalex.ro

[email protected]

0311077550

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *