AVOCAT TIMBRU DE MEDIU. TIMBRU DE MEDIU SI CONTRACTUL DE LEASING

AVOCAT CEDO. DESPAGUBIRI PENTRU VICTIMELE REVOLUTIEI
28 martie, 2013
AVOCAT TIMRBU DE MEDIU.TIMBRU DE MEDIU SE RECUPEREAZA.
1 aprilie, 2013

Reglementarile legislative referitoare la timbrul de mediu nu sunt nici pe departe ajunse la forma lor finala, o alta revenire asupra acestui subiect fiind propusa de ANAF, printr-un proiect de act normativ emis astazi.

In cadrul documentului se prevede modificarea Ordinului ANAF nr. 296/2013 cu introducerea urmatorului aspect – pentru fiecare autovehicul in parte, care face obiectul contractelor de leasing, se emite câte o decizie privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu.

In forma actuala a Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare, pentru autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing, pentru care se solicita calculul sumei reprezentând timbrul de mediu, organele fiscale intocmesc o singura decizie de stabilire, sumele detaliate pentru fiecare autovehicul fiind inscrise intr-un centralizator, anexa la decizia de stabilire.

Astfel, pentru simplificarea operaţiunii de inmatriculare a autovehiculelor care fac obiectul contractelor de leasing, ţinând cont de solicitarile Asociaţiei Societaţilor Financiare – ALB România, prin proiectul de ordin se propune emiterea, pentru fiecare autovehicul in parte, a unei decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu.

Mai exact, din intregul conţinut al acestui act normativ (procedura + anexe), se elimina “Decizia privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing”, cod 14.13.02.50/1, şi orice alte referiri la acest document.

sursa: avocatnet.ro

www.decalex.ro

0757269874

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *