Ai datorii? Risti sa iti pierzi afacerea

Firme straine cu sucursale in Romania. Cum le inregistram?
14 iulie, 2015
Noua procedura de dizolvare a societatilor
14 iulie, 2015

Potrivit noilor modificari la legea societatilor comerciale. Creditorii asociatului pot popri, in timpul duratei societatii, partile ce s-ar cuveni asociatilor prin lichidare sau pot sechestra si vinde actiunile ori partile sociale ale debitorului lor.

Astfel conform legii daca unul dintre asociati are datorii, opartile sale sociale din companie pot fi urmarite de creditori pentru satisfacerea creantei.

Ipoteca legal constituita asupra actiunilor sau partilor sociale poate fi executata potrivit legii, Administratorii/Membrii directoratului sunt obligati sa puna la dispozitia creditorului ipotecar sau a organului de executare, la cererea acestora, situatiile financiare si orice alte inscrisuri ori informatii necesare evaluarii actiunilor sau partilor sociale, precum si sa faciliteze preluarea acestora.

Publicitatea, prin registrul comertului, a popririi si a sechestrului se realizeaza la cererea organului de executare, nefiind supusa regimului de urgenta.

 

Prezentul articol precum si legile la care se face referire reprezinta o informare cu caracter general. Pentru consultanta juridica privind societatile comerciale ne puteti contacta prin intermediul formularului de CONTACT.

 

Cristiana Deca

Consilier juridic

Decalex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *